Hiusten vaalennus Turku

Hiusten vaalennus

Hiusten vaalennus ei ole salatiedettä – tosin omalla tavallaan tiedettä.

Kampaajat luokittelevat luonnollisten hiusten tummuusasteet ja kemialliset hiusvärit numeroin 1-11 tai 12 riippuen värin valmistajasta.
1 on yleensä sinimusta ja siitä ylöspäin mentäessä vaalentuen, jolloin 5 tai 6 on keskiruskea ja 11 tai 12 kaikista vaalein sävy.

Hiusten vaalennus - lähtötilanne

Hiusta vaalennettaessa, riippuen lähtötilanteen tummuusasteesta, esiin tulevat omasta hiuksesta ensin punainen, sitten punaoranssi, oranssi, oranssinkeltainen, keltainen ja lopulta vaaleankeltainen.

hiusten vaalennus Turku

Hiusten vaalennus kotona?

Jokainen kotivaalentaja on varmasti joskus saanut lopputulokseksi keltaisen tai oranssin. Tämä johtuu hiuksen omasta, vaalennuksen jälkeen jäljelle jääneestä pigmentistä, ja hyvin, hyvin harvoin pelkällä vaalentamisella saadaan lopputulokseksi puhdas kylmä vaalea. Yleensä siihen tarvitaan myös keltaista taittava sävyte.
"Naiset ovat kaksi kertaa miehiä useammin vaaleahiuksisia. Miehet ovat kolme kertaa naisia useammin mustatukkaisia. Tutkijat arvelevat evoluutiota syyksi, koska vaaleatukkaiset naiset saavat helpommin miehiä ja vastaavasti tummatukkaiset miehet ovat suositumpia naisten keskuudessa. Ero havaittiin kaikissa valkoisten populaatioiden alaryhmissä."

Usein kysyttyä hiusten vaalennuksesta

Hiusten vaalennus - Turku

Kemiallinen vaalennus tapahtuu vaalennusaineen tai vaalennusvärin sekä hapetteen ( =vetyperoksidin ) avulla.
Vaalennusaine on sama, kuin värinpoisto ( tai kansankielessä myös raita-aine). Se on vaalennusväriä voimakkaampi. Vaalennusteho on 4-8 astetta. Valennusaine ei taita hiuksesta vaalennettaessa esiin tulevaa luontaista keltaisuutta, ellei siihen erikseen laiteta keltaisuutta taittavaa pigmenttiä joukkoon.

Harmaita hiuksia ei kannata vaalentaa vaalennusaineella, koska vaalennusaineella ei ole hiuksessa mitään ”pois syötävää”.

Vaalennusväri taas on hellävaraisempi, ja siinä on yleensä myös jokin vaalennuksen lopputulosta taittava sävy mukana. Eli vaalennusvärikin ”syö” hiuksen oman pigmentin pois ja ”asettaa” sen päälle sävyn, jota se sisältää

Vaalennusväri on hellävaraisempi ja siinä on yleensä myös jokin vaalennuksen lopputulosta taittava sävy mukana. Eli vaalennusväriki ”syö” hiuksen oman pigmentin pois ja ”asettaa” sen päälle sävyn, jota se sisältää. Vaalennusväri sopii tummuusasteeltaan 7 ylöspäin, koska sen vaalennusteho ei ole niin voimakas, kuin vaalennusaineen.
Täytyy myös muistaa, että vaalennusväri EI vaalenna jo hiukseen aiemmin laitettua kemiallista väriä, vaan pelkästään värjäämätöntä hiusta.

Lämpö tehostaa vaalennusta, mutta ei ole välttämätön. Vaikutusaika on tärkeä varsinkin vaalennusainetta käytettäessä. Vaalennusaineen maksimi vaikutusaika ilman lämpöä on 50 min. vaalennusvärin vaikutusaika on 45 min.

Jos hiukseen on kertynyt metallia, esim. pesujen yhteydessä vanhoista putkista vaalennusta ei voi tehdä. Metalli yhdessä vaalennusaineen kanssa aiheuttaa kemiallisen reaktion, jossa tapahtuu kuumeneminen. eli hius ja päänahka voivat palaa. Jos epäilee, että hiuksissa voi olla metallijäämiä, niin silloin hiukseen täytyy tehdä erillinen metallinpoisto ennen vaalennusta. Jos vaalennus on jo laitettu hiukseen ja reaktio tapahtuu, täytyy vaalennus pestä heti pois, että vahingoilta vältytään

Herkkä ja/tai kuiva iho voi myös reagoida kirvelemällä ja siten vaalennusainetta ei yleensä suositellakaan laitettavaksi suoraan hiuspohjaan, mutta aina siltäkään ei voida välttyä. Kova kirvely on aina merkki siitä, että vaalennusaine on pestävä pois, eikä sovellu laitettavaksi suoraan iholle.

Useat vaalennuskerrat kuluttavat hiusta, ja pahimmillaan hius voi muuttua haperoksi ja jopa katketa. Tällöin puhutaan kemiallisesta leikkauksesta. Siksi on tärkeää, että ammattilainen tulkitsee hiusta. Ammattitaiitoinen kampaaja osaa tehdä oikean valinnan esim. vaalennuksen voimakkuudesta ja vaikutusajasta. Lisäksi on tärkeää onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi kartoittaa millaista hoitoa hius vaatii, joko ennen vaalennusta ja sen jälkeen.

Savivaalennuksessa käytetään savea, soodaa ja vetyperoksidia, joten sitä ei lasketa luonnonkosmetiikkaan, mutta vetyperoksidi hajoaa vedeksi ja hapeksi, niin se ei kuitenkaan kuormita ympäristöä. Vetyperoksidin takia sillä voidaan vaalentaa myös kemiallisesti värjättyä hiusta, mutta sillä pääsee maksimissaan kolmen asteen vaalennustehoon.
Luonnonmukaiset vaalennuskeinot tarvitsevat aina lämpöä tehostamaan vaikutusta. Myös vaikutusaika on paljon pidempi, kuin kemiallisessa vaalennuksessa.

UV-säteet hajoittavat pigmenttiä, joten sekä luonnonllinen hiusväri, että kemiallinen väripigmentti haalistuu auringossa.
Auringossa on hyvä huomioida myös hiusten auringolta suojaaminen.

Sitruunalla vaalentaminen perustuu sitruunahappoon, ja sillä saadaan aikaan kevyitä vaalennuksia luonnonvaaleisiin hiuksiin.

Hyödynnä ale-ajat ja palvelut

Alennukset eivät koske hiustenpidennyksiä.

Eläkeläis-alennus

-20%

Aamupäivisin klo 10-12.00

Äitiysvapaa

-20%

Äitiyslomalla/-vapaalla olevat ÄIDIT

Muut tarjoukset

Seuraa tarjouksia myös Facebookissa

Kampaamo Turku -hius design pauliina

Avoinna

MA-PE 10:00 – 18:00

LA-SU sopimuksen mukaan

Kaikki parturi- ja kampaamopalvelut arkeen ja juhlaan Turussa.